به گزارش هفت چشمه دکتر محمود جدي تهراني- توليد واکسن ضد سرطان را يکي از پروژه هاي بزرگ ملي دانست و افزود: يک پروتئين به دو صورت در سلولهاي عادي و سرطان ابراز مي شود و در صورتي که بتوانيم سلولهاي سرطاني را هدف گيري کنيم مي توانيم از طريق سيستم ايمني بدن با از بين بردن مولکولهاي سرطاني بيماران مبتلا را درمان کنيم.
رئيس پژوهشکده منوکلونال پژوهشگاه ابن سينا با تاکيد بر اينکه با اين روش به مولکولهاي عادي آسيبي وارد نمي شود، خاطر نشان کرد: براي اين منظور مولکول سرطاني را وارد بدن مي کنيم تا سيستم ايمني دفاعي بدن بر عليه مولکول نوع سرطاني تجهيز شود و هر زماني که سرطان در بدن فرد ايجاد شد و آن مولکول را ابراز کرد، سيستم دفاعي بدن در برابر آن واکنش نشان دهد.
وي با اشاره به عملکرد اين روش، يادآور شد: در صورتي که فردي مبتلا به سرطان باشد، استفاده از اين واکسن يک نوع روش درماني محسوب مي شود و چنانچه فرد مبتلا به اين بيماري نباشد، با تزريق اين واکسن سيستم دفاعي بدن بر عليه مولکول نوع سرطاني تجهيز مي شود و هر زماني که فرد مبتلا به سرطان شود، سيستم دفاعي بدن بيدار شده سلول سرطاني را از بين مي برد.
تهراني با تاکيد بر اينکه از اين مکانيزم مي توان براي درمان بيماران مبتلا به سرطان و واکسيناسيون افراد سالم به کار برد، اظهار داشت: بر اساس اين ايده پروژه توليد واکسن "ضد سرطان" تعريف شد. اين واکسن قادر خواهد بود سيستم ايمني بدن را بر عليه سلول سرطاني وارد عمل کند.
وي با بيان اينکه براي اين منظور در ابتدا 58 مولکول هدف گيري شد، اضافه کرد: تعداد مولکولهاي هدف گيري شده وسيع انتخاب شد تا از ميان آنها، مولکولهايي که در بروز سرطان موثرتر هستند انتخاب کنيم و تمرکز مطالعات اين پروژه بر اساس اين مولکولها خواهد بود.
تهراني با بيان اينکه اين پروژه در فاز آزمايشگاهي و تست مولکولي است، افزود: نتايج به دست آمده از آزمايش اين واکسن در نمونه هاي کوچکتر مطلوب بوده است و در صورت حمايت از اين پروژه مي توان به عنوان يک واکسن جهاني براي درمان سرطانهاي مختلف به کار رود.
رئيس پژوهشکده منوکلونال پژوهشگاه ابن سينا، ميزان بودجه اين پروژه را 30 ميليارد تومان ذکر کرد و ادامه داد: قرار بود اين پروژه طي چندين سال اجرايي شود ولي متاسفانه به دليل اينکه بودجه هاي لازم براي اين پروژه دريافت نشد، با کندي اجرايي مي شود.
وي ياد آور شد: در صورت حمايتهاي مطلوب از اين پروژه مي توانيم در آينده نزديک به اين واکسن جهاني دست يابيم.